Uncategorized

PRVI ZELENI INTERNACIONALNI PLESNI FESTIVAL „PLES I MUZIKA za SVE“

Udruženje Živimo Zdravije i SAPO su pokrenuli inicijativu da se podstakne fizička aktivnost cele nacije i to kroz različite oblike aktivnosti prilagođene uzrastima. Najjednostavnija fizička aktivnost koja se svakodnevno sprovodi jeste kretanje uz muziku. Kao posebno značajno izdvojili smo ples i sva njegova terapeutska svojstva. Kako bi se mladi što više motivisali da plešu i što više uživaju u muzici i igri osmišljen je ovaj Festival.
Ne postoji oblast u koju ŽIVIMO ZDRAVIJE, SAPO i naša cela ZAJEDNICA mora da polaže više nade od kretanja uz muziku odnosno plesne umetnosti u bilo kom obliku. Ulaganjem u ovaj segment umetnosti i sporta osvojićemo puno novih sledbenika i zadržati stare i tvrdimo da će ideja pristupa Ekologiji i Zdravom Životu na ovaj način u budućnosti ne samo rešiti osnovne probleme čovečanstva već i pomoći nama da ideje ZDRAVIJEG ŽIVOTA dopru do nama najbitnijeg dela populacije u Srbiji a to su: DECA.
Svako dete samim svojim postojanjem ima pravo na čistu i zdravu životnu sredinu, koja obezbeđuje skladan rast i razvoj. Upravo deca, kao predstavnici jedne nove generacije, treba da shvate da je planeta Zemlja naša zajednička kuća, o kojoj svi treba da brinemo.
Iz tog razloga veoma je važno ekološko vaspitanje dece. Ekološka svest svakog deteta (pa i predstave o svim stvarima u životu), razvijena je onoliko koliko je razvijena svest odraslih koji ga okružuju, jer deca uče oponašajući starije. Ima li lepšeg načina da to uradimo spajajući u jedno ples-muziku-igru-ekologiju.

Prvi Zeleni Festival u Beogradu je mesto za sve Plesne Klubove, Baletska i Plesna Udruženja, Plesne škole, trupe i grupe, Kulturno Umetnička Društva i sve one koji žele da učestvuju u kreiranju i promeni Ekološke svesti ne samo dece već i odraslih kroz ples, muziku i igru, a sve u cilju stvaranja i razvoju dodatnih vrednosti bitnih za Zdraviji Život ne samo građana Srbije, već i širom naše planete.

Festival je osmišljen sa idejom edukacije i upoznavanju svih aspekata „Zdravog Života“ pre svega mladih naraštaja, kreiranju novog pristupa svim segmentima društvene zajednice, kroz ples, muziku i igru, uvažavajući njihove potrebe, stremljenja i pre svega radoznalost da nauče nešto novo a sve poštujući vrednosti i duh vremena u kome živimo.

Festival je namenjen onima koji su napravili neke prve i prave plesne korake , malo iskusnijim i profesionalnim plesačima, koji koristeći savremena dostignuća iz sveta umetnosti kroz kostim, pokret, koreografiju, osmišljen scenski nastup, pokažu nam i ukažu na svu lepotu i zdravstvena i terapeutska svojstva kretanja uz muziku i nauče nas nešto novo-neku novu veštinu, razmene svoja znanja i mišljenje, prošire svoje vidike.
Festival je namenjen onima koji tek žele da budu deo ovog sveta menjajući prvo sebe!

Na Festivalu će žirirati/ocenjivati pedagozi koji su uticali i utiču na stvaranje mnogih umetnika, naučnika i sportista koji su u stanju da pokrenu i prepoznaju nečiji talenat, entuzijazam. koji će ih pažljivo otpratiti i svojom ocenom ne samo bodriti već i ohrabriti i učiniti sve da na adekvatan način nagrade sve učesnike počev od koreografa, kostimografa, šminkera, plesača, …, a za uloženi i prikazani trud i rad.
Rešili smo da nešto novo napravimo, ne samo u Srbiji, već i šire. Želimo da naš Festival postane nezaobilazna stanica za sve one koji žele da budu deo svetske Ekološke-kulturno-plesno-sportske -naučne scene i zajednice negujući pre svega sve aspekte Zdravog Života. Jedan od glavnih ciljeva zajednice je i umetničko-tehnološko umrežavanje svih građana i segmenata društva u Srbiji i šire. Želimo da kroz taj pristup doprinesemo, obrazujemo, inspirišemo i usmerimo celu našu populaciju da iz korena promeni navike i počne da Zdravije Živi!

Nagrade Festivala: Pored diploma, medalja i pehara za svakog učesnika Festivala,
Nagradićemo najbolje plesne tačke:
• solistu
• par
• trio
• grupu
• formaciju
• produkciju

Takođe najbolje:
• koreografa
• kostimografa
• šminku
• frizuru

Posebno ćemo nagraditi tačke koje na Edukativni i Kretivni način razvijaju Ekološku svest za očuvanje i unapređenje Životne Sredine i Zdravog Života.

O čistoći u celoj dvorani „Sava Centra“ brinuće deca ometena u razvoju i udruženje koje ih okuplja „Živimo Zajedno“.
Njihov zadatak je da skupe sve otpatke koji će biti bačeni u dvorani i oko dvorane, pa Vas najljubaznije molimo da oni imaju što manje posla i da za sve otpatke koristite za to specijalno postavljene kutije.

Posebno ćemo nagraditi klub, studio, grupu, KUD koji budu ostavili najčistiju svlačionicu posle svoga nastupa. Neka Vam uzor budu Japanci!

Pravila festivala možete pogledati ovde.

„Živimo zdravije-jer zajedno smo bolji i jači.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *